Permanent en niet-permanent

Niet-Permanente Noodverlichting

Deze armaturen zullen alleen oplichten als de netspanning is uitgevallen. Ze bevatten een laadcircuit, oplaadbare batterijen (meestal Ni-Cd), een controle circuit en afhankelijk van het type verlichtingsbron, fluorescentie lamp of leds, de nodige stuurcircuits.

Permanente Noodverlichting

Deze armaturen kunnen oplichten bij aanwezigheid van  de netspanning en zullen bij het wegvallen van de netspanning gevoed worden vanuit de batterijen. Dezelfde leds of fluorescentielamp worden gebruikt  voor beide functies.

 

Permanente/Niet-Permanente Noodverlichting (J)

In deze toestellen  is een jumper  aanwezig. Ingesteld op permanent (Maintained operation) zal de armatuur oplichten  bij de aanwezigheid van de netspanning en uiteraard ook bij het wegvallen van de netspanning. Bij sommige toestellen zal de lichtopbrengst identiek zijn in beide gevallen, bij andere toestellen kan er minder licht zijn tijdens  de gewone werking en meer licht bij het wegvallen van de netspanning. Raadpleeg hiervoor de technische gegevens.

Indien de jumper wordt ingesteld op niet-permanent (Non-maintained operation) zal de armatuur alleen oplichten  bij afwezigheid van de netspanning.

 

Permanente/Niet-Premanente Noodverlichting (L1)

In deze toestellen is naast de normale aansluitklemmen voor de netspanning (N en L) een extra klem L1 aanwezig. Bij afwezigheid van de netspanning zal de armatuur uiteraard oplichten.

Indien men een brug maakt tussen klem L en L1 zal de armatuur ook oplichten bij aanwezigheid van de netspanning.

Men kan er ook voor kiezen om de klem L via een schakelaar (manueel of bewegingsdetector) aan de klem L1 aan te sluiten. De armatuur zal dan oplichten  bij gesloten schakelaar en doven bij open schakelaar. Uiteraard zal de armatuur steeds oplichten bij het wegvallen van de netspanning.

 

Onze producten